Sallinggruppens mundbindsforsøg

Vedrørende mundbindsforsøg i butikkerne.

.

Jeg har i dag fået at vide, at Salling gruppen har brugt 5 millioner på at lave et forsøg med at nogle ansatte skulle bære mundbind i butikkerne. Samtidig ser jeg så også, at der har været så få coronasmittede herhjemme, at det ikke har været muligt at drage nogen fornuftige konklusioner. Forsøget er således faldet til jorden, men har gødet jorden for en normalisering af, at vi skal se flere og flere personer, som bærer masker herhjemme. Dette får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. Det minder om niqabdebatten for nogle år siden, hvor flertallet var rørende enige om hvor synd det var, at de stakkels kvinder skulle pakkes ind, så de ikke kunne ånde. Samtidig var det skræmmende, at man ikke kunne se personens ansigt. Så blev der lavet et forbud mod masker i det offentlige rum, der, såvidt jeg ved, stadig er gældende. Det eneste sted, hvor mundbind er god stil, er blandt banditter i gamle cowboyfilm.

Hvordan er det kommet såvidt, at Salling gruppen vil lave et forsøg, som vil normalisere brugen af ansigtsmasker i det offentlige rum. Det var synd for de niqabklædte kvinder, er det så ikke også synd for jeres medmennesker nu? Det siger sig selv, at det er usundt at indånde sin egen udåndingsluft. Jeg behøver ikke engang at bevise det, I kan selv tænke jer til det. Hvis det havde været Vorherres mening, havde han vel nok skabt os med en sæk over hovedet.

Jeg har for nylig været i lufthavnen, hvor man går rundt blandt mennesker, man ikke kan aflæse. Du kan ikke smile til nogen – en god flirt er umulig. Jeg kunne ikke trække vejret ordentligt og det var virkelig varmt og ubehageligt. Folk er blevet umenneskeliggjort og er nu nærmest blevet ensartede får, som skal rette ind, holde afstand, spritte hænder i en uendelighed (hvorved du ødelægger din hud og bliver modtagelig for diverse sygdomme), og samtidig frygte hinanden. Er det den verden, Salling Gruppen ønsker for fremtiden og for vores børn?

Det ville klæde Salling Gruppen at gøre indkøbsoplevelsen meget mere venlig, behagelig og menneskelig og skrue ned for de påtvungne coronakrav. Undersøg, hvordan denne overdrevne frygt for corona har forandret vores samfund i retning af mindre og mindre frihed til os alle i form af en meget stærk indskrænkning af vores frihedsrettigheder fra myndighedernes side og en næsten rituel gentagelse af coronamantraet. Og undersøg så, hvordan man har overdrevet og manipuleret med coronatallene og brugt dem til at skræmme befolkningen. Vi ser uhyggelige eksempler fra udlandet på facistisk kontrol af befolkningen, dertil skulle vi nødig komme herhjemme selvom vi er godt på vej. Nu vil Sallinggruppen naturligvis påberåbe sig kun at følge myndighedernes anvisninger og derved fremstå ansvarsfri. Men I er ikke ansvarsfri, og skal ikke bare blindt følge myndighedernes retningslinjer uden at tænke jer om. I har selv et ansvar ligesom tyskerne havde under nazismen, et ansvar for at gå imod diktaturet og sige fra. Vågn op, inden det er for sent.

Med venlig hilsen

Lene Bang

Med venlig hilsen

Lene Bang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *