Tillid

Kære Mette Frederiksen,

Jeg er glad for, at du har tillid til danskerne. Du blev meget ked af det og fornærmet, da det modsatte blev antydet. Selvfølgelig har jeg tillid til danskerne, sagde du.

Nu vil jeg så gerne se beviser på den tillid. I coronatiden er mere og mere tillid blevet erstattet med tvang. Tillid er at give andre frihed, tvang er det modsatte. Har du tillid nok til, at andre må have frihed til at have en anden mening om corona end du? Har du tillid nok til, at den eventuelle anden mening må komme frem i det offentlige rum, blive anerkendt og ikke latterliggjort og blive taget alvorligt? Lover du mig, at du stoler nok på mig, til ikke at indføre kinesiske kontroltilstande, hvor total overvågning og microchips i kroppen afgør hvordan du må bevæge dig i samfundet?

Det er nu tid til, at du viser mig den tillid det vil være, at alt, hvad der kommer fra din side er tilbud som jeg har frihed til at vælge fra. Tilbud, som er gennemskuelige og oplyste. F.eks. er det på sin plads at informere om, hvad de tests, som man nu tilbyder befolkningen, skal bruges til. Hvordan bliver de registreret, og hvem har adgang til dem? Kan du garantere, at oplysningerne ikke kan hackes og alle vore sundhedsoplysninger havne i tredjemands hænder?

Kan du garantere, at din tillid vil give mig frihed og ikke vil blive erstattet med overvågning og endnu mere kontrol. De hvide telte ligner noget fra en skræmmende gyserfilm, militærets tilstedeværelse og skilte med foto forbudt bidrager yderligere til stemningen. Ligeså den manglende information.

Jeg savner en udmelding om, at du, som har tillid til borgerne vil garantere, at jeg som borger i dette land naturligvis er fuldstændig fri til ikke at tage imod dine tilbud.

Med venlig hilsen
Lene Bang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *