Stråling – beskyt dig selv

Hvordan du beskytter dig imod stråling

Trådløs kommunikation(WiFi) producerer farlig elektromagnetisk stråling (EMS)

Nedenstående er anbefalinger fra the Safe Wireless Initiative(Sikker trådløs initiativ), om hvad du kan gøre for at booste dit helbred og for at minimere risikoen ved EMS.

Forøg din krops modstand mod farlig påvirkning af EMS.

 1. Forøg dit indtag af naturlige oxidativ stressbekæmpere, antioxidanter som melatomin, B,C, og E vitaminer og folsyre.
 2. Spis frisk, kemikaliefri, økologisk kød, frugt og grøntsager. For at begrænse ophobningen af tungmetaller i din krop, bør du kende oprindelsen af den fisk og det kød, du indtager. De største kilder til tungmetaller er fisk, fjerkræ, kød og vand på flaske. Spis økologisk fuldkorn, test for allergiske reaktioner.
 3. Begræns/minimer koffein – og alkoholiske drikke.
 4. Drik kulfiltreret vand. Benyt fortrinsvis glas- eller keramikbeholdere. Begræns flaskevand i plastikflasker. Benyt genanvendelige produkter til mad og drikke, undgå plastik.
 5. Bevæg og stræk dig dagligt for at forøge metabolismen, men ikke hård træning eller work out. Træk vejret dybt og langsomt. Ophold dig i naturen så ofte som muligt. Sved og rens dit lymfesystem.
 6. Udsæt dig ikke for kemikalier. Benyt kemikaliefrie, naturlige produkter, da de ofte er mildere ved din krop og miljøet. Undgå kemikaliefyldte rengøringsmidler. Eddike, salt og bagepulver fungerer særdeles godt. Tag kølige eller lunkne bade i stedet for varme.
 7. Undgå/begræns brugen af energisparepærer, både LED og lysstofrørslignende pærer. Benyt dæmpede fuldspektrum/naturlige glødepærer eller stearinlys så meget som muligt. Forøg melatonin naturligt ved at sove i et værelse, der er så mørkt som muligt.
 8. Tilbring et par timer i solen hver dag, medmindre du ikke kan tåle det for din elektrohypersensitivitet. Når du er i solen, er det bedst at gå med lyst tøj og en solhat.
 9. Afsæt hver dag tid til personlig stilhed.
 10. Konsulter en behandler, som er erfaren indenfor EMS overfølsomhed. Anvendelse af apparater skal være under kvalificeret supervision, idet mange apparater kan forøge den langsigtede følsomhed, hvis de ikke benyttes på rette måde.

Begræns din udsættelse for EMS

 1. Begræns al udsættelse for – og anvendelse af trådløs kommunikantion, mobiltelefoner, trådløse telefoner, og WIFI apparater.
 2. Sluk for din mobiltelefon, når den ikke er i brug og når du sover. Hold den aldrig op imod dit hoved og undlad at bruge den at spille spil, se film, etc.
 3. Hvis du har brug for at kunne blive ringet op, så afbryd wifi, mobildata, bluetooth på din telefon. Så kan du stadig blive ringet op, men du udsættes kun for begrænset stråling. Hvis du har iphone er det vigtigt, du går ind i Indstillinger og afbryder wifi, mobildata og bluetooth, for hvis det afbrydes på andre måder, er det ikke ordenligt afbrudt.
 4. Hold din mobiltelefon mindst 20 cm væk fra din krop og fra andre mennesker, når du taler, sms´er og downloader.
 5. Benyt headsets eller højtaler når du taler. Trådløs og kablede høretelefoner udsender også stråling. Kablede høretelefoner er dog væsentligt bedre end de trådløse.
 6. Hav aldrig din mobiltelefon i lommen, eller tasken på din ryg eller på din hofte hele dagen. Hofterne producerer 80% af kroppens røde blodceller og er særligt udsatte for EMS skader. Din fertilitet bliver også påvirket, hvis du har mobiltelefonen tæt på dit underliv.
 7. Tal aldrig i mobiltelefon eller trådløs telefon, hvis du er gravid, eller har en baby eller et lille barn i favnen, hvis du er under 16 år, eller mens du opholder dig i et køretøj (Bil, tog, fly, metro) – Strålingen fanges og bliver højere i disse lukkede metalkonstruktioner. Minimer fostres udsættelse for EMS stråling ved ultralyd og elektronisk foster monotorering, medmindre det er strengt nødvendigt.
 8. Udskift alle trådløse og WIFI enheder med ledningsforbundne løsninger, (telefoner, internet, spil, diverse udstyr, etc.). En trådløs telefon udsender høje niveauer af elektromagnetisk stråling, selvom man ikke taler i den.
 9. Begræns brugen af computer, sid langt væk fra skærmen. Benyt kablede internetforbindelser, ikke WIFI – specielt for bærbare computere. Vær sikker på, at computerens wifi-enhed er ordentlig afbrudt, når du bruger kabelforbindelsen. Hold bærbare computere væk fra kroppen og væk fra metaloverflader.
 10. Hold dit soveværelse, hjemmet og en personlig zone EMS-fri. Flyt din clockradio mindst 1 meter væk fra dit hoved eller brug batterier. 2 meter er den anbefalede afstand fra alle elektroniske apparater under søvn. Undgå vandsenge, elektriske tæpper og sengerammer af metal. Futon/trærammer er bedre end madrasser, som indeholder metal og fjedre.
 11. Når du benytter dit komfur, benyt da de fjerneste kogeplader i stedet for de nærmeste, så meget som muligt. Metal tiltrækker EMS, hold det væk fra kroppen. Benyt glas, støbejern, og ubelagte stegepander til at lave mad med.
 12. Mål EMS fra trådløse og trådede enheder med passende målere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *